Amanari sau anularea Oscarurilor


Dupa ce greva scenaristilor a compromis Globurile de Aur, organizatorii Oscarurilor isi fac probleme legate nu numai de pregatirile acestui eveniment, care sunt deja in urma, ci si de boicotarea Oscarurilor de catre grevisti. A 80-a editie a Premiilor Oscar ar trebui sa aiba loc pe 24 februarie, insa, dupa declaratiile lui Bruce Davis - director executiv la Academia de Film - pregatirea scenariilor pentru desfasurarea decernarii de anul acesta nu a demarat.

“Intr-un an normal, am fi adunat o echipa de scenaristi care ar fi pregatit gala Oscarurilor; speram sa reusim ceva la timp, sau poate sa se rezolve lucrurile cu greva”, a declarat Davis. Intr-un an obisnuit, scenaristii precum Dave Boone, Carol Leifer si Bruce Vilanch sunt adusi de catre Academie, in timp ce prezentatorul aduce, pe langa acestia, alti scenaristi. Ultima editie a avut nevoie de 14 scenaristi, inclusiv prezentatoarea Ellen deGeneres. Insa anul acesta, raporteaza Reuters/Hollywood Reporter, nici Academia nu a negociat cu scenaristii, nici prezentatorul Jon Stewart nu a pregatit pe ai sai. In cazul in care acesta din urma s-ar retrage subit, oficialii Academiei afirma ca nu au un plan de rezerva.

Totusi, chiar in absenta scenaristilor, gala s-ar putea desfasura in conditii similare cu cele din 1988 ( ultima greva a scenaristilor), cand staruri ca Michael Douglas si Cher au castigat la categoria “Cel mai bun actor/ actrita”. Insa boicotarea Oscarurilor de catre grevisti, care a facut ca Globurile de Aur sa fie suspendate, ar fi mai grava si ar duce la amanarea sau chiar anularea Oscarurilor.

Amanari au avut loc numai de trei ori in istoria Academiei de Film: in 1938 , datorita inundatiilor, in 1968, datorita asasinarii lui Martin Luther King Jr., si in 1981, la o tentativa de asasinat impotriva lui Reagan. De asemenea, Oscarurile s-au aflat intr-o dilema acum cinci ani, cand fortele americane au invadat Irakul cu patru zile inainte, iar atmosfera decernarii a avut de suferit.

0 comentarii:

Parteneri

Free mp3 Music