Eragon


Nume real:Eragon
Regia:Stefen Fangmeier
In rolurile principale:Garrett Hedlund, Edward Speleers, Sienna Guillory
Gen:Actiune, Aventuri, Fantastic
An:2006



Descriere:
Pentru ca esti mai mult, poti mai mult, stii mai mult si toate cele cu mai mult... Complet aspirational acest film Eragon si cum altcumva ar putea fi avand in vedere ca este bazat pe o carte scrisa de un copil. Care traieste intr-o lume unde totul este posibil, unde totul este alb sau negru, doar e copil, nu?! Deci este plin de povesti moralizatoare. Dincolo de orice norisor exista o raza de soare si pentru fiecare moment dificil exista un prieten salvator ;).

Eragon ar putea foarte bine sa fie povestea lui Harap-Alb cu dragoni si vrajitori pe post de zmei. Sau pentru fanii fiction, un Harry Potter cu dragoni si fara ochelari. Cartea/filmul a fost anuntata de la inceput ca fiind o trilogie (uimitor, nu-i asa), The Inheritance Trilogy, iar Eragon este doar inceputul sfios.

Sfios, dar nici pe departe lipsit de controverse. Se pare ca fanii Star Wars s-au simtit putin jigniti de transpunerea plagiatoare pe pelicula a povestii. Multe voci fiind de acord in a spune ca Eragon este S.W. transpun in Middle Earth-ul lui Tolkien. Pai, da pentru ca se pare ca seamana si cu Lord of the Rings, plus mai sus-amintitul mic magician, Harry. Acum doar o mica comparatie cu Narnia si tabloul ar fi complet.

In cateva cuvinte, vremea dragonilor si a maiestrosilor calareti a apus, pana cand Eragon (pustiul sarac, fermier fara mari planuri de viitor) da peste un ou de dragon(aka destinul unui viitor maret) pe care il confunda cu o mare piatra pretioasa (scaparea din penurie). Tot filmul auzim ca toti se asteptau ca noul calaret de dragoni, Eragon sa fie mai mult...adica nu asa nancy boy. Dar el va demonstra ca este mai mult, evident, invingand asupra raului si salvand printesa. Complet neasteptat final.

Acum, poate cartea nu este pe deplin visul oricarui amator de povestiri fantastice, fiind un pic mai "imatura" (cum nu am citit-o nu ma pot exprima pe deplin si am inteles ca in film a fost complet "masacrata"), dar filmul se presupune ca este opera unor adulti. Asa ca trebuia sa aiba personaje bine conturate, actiune cu finalitate, pe cat posibila nu atat de previzibila si pentru sufletul in cautate de next big thing, ceva efecte speciale memorabile.

Cel putin in teorie...De recomandat, nu as recomanda acest film decat poate unor copii si poate celor care vor sa vada inca un film fantasy, in rest parca nu m-as precipita sa dau sfoara in tara. Pacat de Jeremy Irons(mentorul micului erou) si John Malkovich (evil guy), care ar trebui sa mai inalte filmul. Iar daca Eragon tot se vrea un Lord of the Rings, putea sa imprumute si limba elfilor de acolo si sa evite sa sune asa polonezo-ruseasca.

0 comentarii:

Parteneri

Free mp3 Music