Scenaristii de la Hollywood s-ar putea intoarce miercuri la lucru


Sindicatul Scenaristilor Americani a aprobat, duminica, un acord cu Sindicatul Producatorilor Americani. Acesta permite incheierea grevei ce a paralizat Hollywood-ul timp de peste trei luni. Reprezentantii Sindicatului Scenaristilor Americani au aprobat noul contract incheiat cu producatorii de la Hollywood care prevede cresteri salariale de 3% pe an. Acum urmeaza ca cei 12.000 de membri ai sindicatului sa se pronunte asupra acestui acord in cursul unui vot organizat la inceputul acestei saptamani.

Avand in vedere ca par multumiti de acest acord, scenaristii sunt asteptati sa se intoarca, miercuri, la lucru pentru a pune capat celui mai serios conflict social din industrie din ultimii ani.

Scenaristii de film si televiziune au intrat in greva pe 5 noiembrie. Ei au spus ca doresc un control mai mare asupra drepturilor de autor in ceea ce priveste difuzarea operelor lor pe telefoane mobile sau mp3 playere.

De la inceperea grevei, pierderile au fost de sute de milioane de dolari. Greva a afectat ceremonia Globurilor de Aur, pe 13 ianuarie, care a fost redusa la o simpla conferinta de presa. Numeroase seriale de televiziune, precum "LOST", "Anatomia lui Grey", "Neveste disperate", au fost intrerupte din lipsa de scenarii.

0 comentarii:

Parteneri

Free mp3 Music