Roy Sheider a murit


Celebrul actor Roy Scheider, nominalizat la premiile Oscar pentru rolurile din "Filiera Franceza" si "All that Jazz", a murit, duminica, la varsta de 75 de ani, scrie Variety. Actorul a decedat la spitalul Universitatii din Arkansas din Little Rock. Cauza mortii nu a fost data inca publicitatii. In 2004, actorul a fost diagnosticat cu un mielom si a suferit un transplant de maduva osoasa.

Sheider s-a nascut in Orange, New Jersey si inainte de a se apuca de actorie, a practicat baseball-ul si boxul. Primul sau rol a fost intr-un serial de televiziune, "The Edge of Night" iar debutul pe marile ecrane a fost in "The Curse of the Living Corpse ". Au urmat rolurile din "Star!", "Paper Lion", "Stiletto" sau "Puzzle of a Downfall Child". Nu a renuntat nici la rolurile din productiile de tip soap opera: "Love of Life" si "Secret Storm".

Prima nominalizare la Oscar a obtinut-o pentru rolul din "Filiera franceza", unde a aparut alaturi de Gene Hackman. A devenit foarte cunoscut in urma interpretarii rolului politistului Martin Brody din doua filme ale seriei "Falci". In 1979, primeste cea de-a doua nominalizare la Oscar, pentru rolul din “All That Jazz”.

0 comentarii:

Parteneri

Free mp3 Music