Greva de la Hollywood s-a incheiat


Scenaristii de film si televiziune americani au votat ieri intr-o majoritate zdrobitoare in favoarea incheierii grevei care a durat mai bine de trei luni si care a dat peste cap toate planurile producatorilor de la Hollywood, scrie Variety. "Greva s-a incheiat!", a declarat presedintele filialei de pe coasta de vest a Sindicatului Scenaristilor Americani, Patric Verrone. Sesiunile de votare au fost organizate la New York si Los Angeles. 92,5% dintre votanti s-au pronuntat in favoarea incheierii grevei.

Reprezentantii Sindicatului Scenaristilor Americani au aprobat zilele trecute noul contract incheiat cu producatorii de la Hollywood care prevedea cresteri salariale de 3% pe an.

Scenaristii de film si televiziune au intrat in greva pe 5 noiembrie 2007. Ei au spus ca doresc un control mai mare asupra drepturilor de autor in ceea ce priveste difuzarea operelor lor pe telefoane mobile sau mp3 playere.

De la debutul grevei, pierderile au fost de sute de milioane de dolari. Greva a afectat ceremonia Globurilor de Aur, pe 13 ianuarie, care a fost redusa la o simpla conferinta de presa. Numeroase seriale de televiziune, precum "LOST", "Anatomia lui Grey", "Neveste disperate", au fost intrerupte din lipsa de scenarii.

0 comentarii:

Parteneri

Free mp3 Music