Lichidati-i!


Nume real:Shoot'em Up
Regia:Michael Davis
In rolurile principale:Clive Owen, Monica Bellucci
Gen:Actiune, Crima, Drama, Thriller
An:2007



Descriere:
"Ce film prost" a exclamat un coleg cand am adus in discutie filmul Lichidati-i (Shoot'em up). Ok, este si asta un punct de vedere. Insa eu nu cred ca Lichidati-i este un film rau. Doar neinteles. Intelegerea este cheia. Trebuie sa intelegi ca este un film de actiune extrem de silly, care nu se ia deloc in serios si se adreseaza numai oamenilor care s-au putut distra la Crank, Smokin Aces si alte asemenea. Altfel... don't even bother. Ti se va parea un film care da pe afara de atata prost gust (se ucid oameni cu morcovi pentru numele lui Dumnezeu).

Clive Owen... doua cuvintele si atata forta. Clive Owen rullz, mai ales cand are o sursa constanta de vitamina A si anti-oxidanti (prezenta sub forma morcovilor).

Smith: Meeeeh. What's up doc?

In filmul asta este atat de cool ca nici macar nu mai are nevoie de prenume. Este numai Smith. Cel care trebuie sa protejeze un bebelus de niste criminali insidiosi. Acum in mod normal cand ai un bebelus si un criminal ai crede ca urmeaza niste situatii amuzante dar destul de dragute pentru ca stiti ca fetele sunt moarte dupa un barbat care este dragastos cu bebelusii (it's a nature thing).

Nu in filmul asta. Smith intelege prin grija fata de copil sa-i rupa cordonul ombilical cu pistolul si sa-l scape in mijlocul soselei (cu gingasie ce-i drept). Apropo de Smith si pistolul sau. Smith foloseste pistolul pentru absolut orice. Nu m-ar mira daca-si taie si unghiile prin acelasi procedeu. Lock and load.

In crusada lui de protejare a puradelului, Smith are nevoie de ajutorul unei femei cu pieptul generos ca doar nu apara copilul de bande de criminali si asasini... doar ca sa moara apoi de foame. Pieptul cu pricina apartine Monicai Belucci care arata extrem de bine in acest film, interpretand o fata "de profesie". Nu am ce sa spun despre talentul ei actoricesc dar ea si Clive Owen ar putea sa castige titlurile de Miss si Mister Monosilabic, daca s-ar tine vreodata un astfel de concurs de frumusete.

Bebelusul nu este orice fel de bebelus. Este bulletproof si este copilul unui politician important care sufera de cancer. Acesta a angajat o trupa de medici care sa-l ajute sa recolteze celule albe de la copilasi facuti in eprubeta si nascuti de mame surogat. El ar fi tatal lor biologic. Apeleaza la aceasta metoda pentru ca foarte rar se gasesc donatori compatibili. Problema este ca politicianul acesta vrea sa impuna reguli mai stricte de gun control.

Ceea ce nu le convine unor oameni periculosi care astfel iau decizia sa ucida bebelusii. Smith se nimereste sa fie la locul potrivit la momentul potrivit pentru a salva ultimul bebelus chiar dupa ce acesta se naste. N-are el nici o treaba cu politicieni, traficanti de arme si alte alea.

Clive Owen interpreteaza un rol PUTIN mai interesant decat cel pe care l-a avut in reclama la BMW (aceea cu Madonna). Monica Bellucci arata bine in film si nimic altceva. Cel putin nimic notabil. In afata de piept bineinteles. Personajul negativ, Hertz, este interpretat de un Paul Giamatti nevrotic, care are cateva replici foarte amuzante in film. Este genul de personaj negativ cu probleme de viata, printre care o sotie cicalitoare.

Scenele de actiune sunt multe si over the top. Ritmul este unule xtrem de rapid. Nu se pierde vremea cu expozitiunea, cel putin nu la inceput. Pe parcursul filmului povestea se complica. In acele scene cand se explica ceva, iti dai seama ca de fapt te uiti la un film foarte prost.

Aceste ruperi de ritm dauneaza, intocmai ca in Smokin Aces. Shoot em up reuseste sa imbine umorul cu actiunea in feluri nebanuite. Efectiv vrea sa te faca sa razi in timp ce vezi cum un sarac individ anonim se umple de gauri. Aici intervine prostul gust de care am vorbit mai devreme. Ori esti dispus sa razi ori nu. Mie nu mi s-a parut chiar intotdeauna distractiv dar sincera sa fiu nici nu am mai vazut demult o scena in care cineva sa aiba o lupta cu pistoalele in ceriuri. :)

In concluzie filmul asta face Die Hard 4 sa para o productie Hallmark. Filmul asta l-ar face si pe John Woo sa exclameze: "Hai nene ca e prea de tot!" Bun de vazut cu gasca de amici intr-o sambata seara.

0 comentarii:

Parteneri

Free mp3 Music